Skip to main content

Pagina principală Meniu de navigareActualizațiDonații18 martie15 martie12 martie19 februarie7 februarieFacebook

Pagina principală


Vizitează-ne pe FacebookTK email icon.svgAjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăCum creez un articolCafeneaAmbasadă / EmbassyDonațiiPortalCăutareIndexCategoriipopMDMALive NationGive Me All Your Luvin'Girl Gone WildBillboard Hot 100Criticii de specialitatecele 712 pagini recomandate27 martie29 martieÎncepeți de aiciViațăBiologieMicrobiologiePlanteNevertebrateCordatePeștiAmfibieniReptilePăsăriMamifereFilozofie religioasăTeismAteismCreștinismIudaismHinduismBudismIslamTexte religioaseCronologieIstorieCivilizațiiPopoare anticeArheologieRăzboiActualitățiGuvernulGeografieEconomieEducațiePoliticăMediu înconjurătorCulturăIstorieRomâniArmatăSport










(function()var node=document.getElementById("mw-dismissablenotice-anonplace");if(node)node.outerHTML="u003Cdiv class="mw-dismissable-notice"u003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-close"u003E[u003Ca tabindex="0" role="button"u003Eascundeu003C/au003E]u003C/divu003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-body"u003Eu003Cdiv id="localNotice" lang="ro" dir="ltr"u003Eu003Cdiv class="plainlinks" style="border: 1px solid #ddd; margin: 0 0 3px;"u003Enu003Cdiv class="nomobile" style="float:right"u003Eu003Ca href="/wiki/Wikipedia:Wikimedia_CEE_Spring_2019" title="Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2019"u003Eu003Cimg alt="Logo original-t.png" src="//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d3/Logo_original-t.png/171px-Logo_original-t.png" decoding="async" width="171" height="95" data-file-width="1800" data-file-height="1000" /u003Eu003C/au003Eu003C/divu003Enu003Cdiv style="color: grey; max-width:1280px; margin: 12px auto; font-family: Tahoma, u0026#39;DejaVu Sans Condensedu0026#39;, sans-serif; text-align: center; font-size: 16pt; position: relative;"u003EVă invităm să participați la concursul u003Ca href="/wiki/Wikipedia:Wikimedia_CEE_Spring_2019" title="Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2019"u003EWikimedia CEE Springu003C/au003E. Săptămâna aceasta sunt promovate articolele propuse de wikipediștii din u003Ca href="https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2019/Structure/Russian_Federation" class="extiw" title="m:Wikimedia CEE Spring 2019/Structure/Russian Federation"u003ERusiau003C/au003E, u003Ca href="https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2019/Structure/Croatia" class="extiw" title="m:Wikimedia CEE Spring 2019/Structure/Croatia"u003ECroațiau003C/au003E, u003Ca href="https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2019/Structure/Bashkortostan" class="extiw" title="m:Wikimedia CEE Spring 2019/Structure/Bashkortostan"u003EBașkortostanu003C/au003E.u003C/divu003Enu003Cdiv style="clear: both;"u003Eu003C/divu003Enu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003E";());




Pagina principală




De la Wikipedia, enciclopedia liberă






Jump to navigation
Jump to search







Articole de calitate

Conținut recomandat


MDNA este cel de-al doisprezecelea album de studio al cântăreței americane Madonna, lansat la 23 martie 2012 sub egida casei de discuri Interscope Records. Materialul discografic a fost realizat în anul 2011, moment în care solista lucra la filmarea și regizarea propriului film, W.E. Madonna a început ședințele de înregistrare pentru album în luna iulie a anului 2011, colaborând cu numeroși producători, printre care și Alle Benassi, Benny Benassi, Demolition Crew, Free School, Michael Malih, Indiigo, William Orbit și Martin Solveig, ultimii doi fiind producătorii principali ai albumului.

Înregistrarea cântecelor a decurs fără probleme pentru toți cei implicați, cu toate că Madonna a întâmpinat dificultăți în a lucra cu Benny Benassi deoarece acesta nu vorbea limba engleză fluent, fiind nevoită să îl folosească pe Alle Benassi drept traducător. Din punct de vedere muzical, MDNA este un album pop și EDM ce conține atât piese introspective, cât și melodii vesele. În ceea ce privește versurile, piesele de pe album abordează teme precum petrecerile, iubirea pentru muzică, dragostea, precum și dezamăgirea, răzbunarea și separarea. Titlul albumului are un triplu înțeles; aluzia sa la drogul MDMA a primit o reacție negativă din partea grupurilor antidrog.


MDNA a reprezentat prima lansare a Madonnei din contractul cu Live Nation, semnat în anul 2007. Cântăreața a semnat, de asemenea, un contract cu casa de discuri Interscope Records, următoarele trei albume de studio urmând să fie lansate sub egida acestei case de discuri. MDNA fiind primul din ele. Promovarea albumului s-a realizat prin intermediul spectacolului din timpul pauzei meciului de fotbal Super Bowl XLVI și turneului MDNA Tour, devenind unul dintre turneele cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Cântecele „Give Me All Your Luvin'”, „Girl Gone Wild”, „Masterpiece” și „Turn Up The Radio” au fost lansate ca discuri single. Primul single a ocupat locul 10 în clasamentul Billboard Hot 100, Madonna extinzându-și astfel recordul de artist cu cele mai multe șlagăre de top 10 din istoria clasamentului. Albumul nu a avut parte de nici o altă promovare suplimentară, situație care a fost remarcată de mass-media.


Criticii de specialitate au fost indeciși cu privire la materialul discografic. Aceștia au lăudat producția lui Orbit și piesele lente, însă au criticat versurile și regresul Madonnei în ceea ce privește muzica. Albumul a debutat pe prima poziție a topurilor din numeroase țări, inclusiv Australia, Brazilia, Canada, Italia, Spania, Regatul Unit și Statele Unite. Solista a stabilit atât un record pentru cele mai multe albume pe locul unu ale unui artist solo în Australia și Regatul Unit, cât și un record pentru cele mai slabe vânzări în cea de-a doua sa săptămână din istoria Nielsen SoundScan în Statele Unite. MDNA a fost al doisprezecelea cel mai bine vândut album al anului 2012 în toată lumea, înregistrând vânzări de peste două milioane de exemplare.


continuare...


Alte sugestii dintre cele 712 pagini recomandate:


  • Esham

  • Valeriu Pantazi

  • Discografia Celiei



Știați că?

Știați că?



Donaldtrumpi frontal.jpg

  • ... specia de molii Neopalpa donaldtrumpi (foto) a fost denumită astfel datorită solzilor alb-gălbui de pe cap, care amintesc de părul președintelui american Donald Trump?

  • ... Stan Lee, creatorul personajului Omul Păianjen, provenea din evrei emigrați din România?

  • ... cea mai mare exploatare vizitabilă a sării din Europa este Salina Slănic?

  • ... prima traducere a Bibliei în limba maghiară a fost făcută de pastorii husiți Toma Peczy și Valentin Milaky la Târgu Trotuș, Bacău, în 1437?

  • ... în rafinării au existat locomotive cu abur fără focar, ce erau încărcate cu abur de la o centrală externă?

  • ... în cazul cedării unui motor, direcția unui avion este folosită pentru a compensa tendința de rotire în jurul axei verticale?

  • ... muzica filmului Aventurile rabinului Jacob a fost compusă de Vladimir Cosma?

  • ... fizicianul Max Born, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, este bunicul cântăreței Olivia Newton-John?




Știri

Știri


Locul atacului


  • 18 martie Un atac armat în centrul orașului Utrecht (locul atacului în imagine) a fost provocat de un cetățean de origine turcă, rezultând decesul a 3 persoane și rănirea altor 9.

  • 15 martie Cel puțin 49 de persoane au fost ucise în două atacuri coordonate asupra Moscheei Al Noor și Centrului Islamic Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă.

  • 12 martie CERN sărbătorește 30 de ani de World Wide Web.

  • 19 februarie Designerul vestimentar Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani.

  • 7 februarie Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere din lume, 7 petawați.

Ziua de astăzi în istorie

Ziua de astăzi în istorie


28 martie:
James Callaghan


  • 1871 — S-a înființat oficial Comuna din Paris.


  • 1939 — Generalul Francisco Franco a ocupat Madridul în timpul Războiului Civil Spaniol.


  • 1979 — În Regatul Unit, Camera Comunelor i-a dat vot de neîncredere premierului James Callaghan (în imagine).


  • Nașteri: Aristide Briand (1862) – Maxim Gorki (1868) – Mario Vargas Llosa (1936)


  • Decese: Virginia Woolf (1941) – Serghei Rahmaninov (1943) – Eugen Ionescu (1994)

Alte aniversări: 27 martie – 28 martie – 29 martie



Comunitate

Comunitate


Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.


  • Răsfoiți articolele de calitate și faceți propuneri pentru noi astfel de articole.

  • Consultați politica oficială și eticheta Wikipediei.

  • Apreciați Wikipedia pe Facebook sau promovați-ne pe site-ul dumneavoastră.

  • Există peste 13.800 de localități în România și 1.500 în Republica Moldova. Noi avem câte un articol pentru fiecare dintre ele. Vă invităm să scrieți despre localitatea dumneavoastră preferată.





Wikipedia Română în subiecte










Științe exacte și matematică

Științe aplicate · Fizică · Chimie · Astronomie · Oameni de știință · Geometrie · Algebră · Matematicieni



Inginerie și tehnologie

Transport · Mașini · Inginerie · Telecomunicații · Informatică și Electronică · Nanotehnologie · Agricultură · Spațiu · Tehnologie militară



Sănătate și medicină

Corpul uman · Boli · Psihologie · Nutriție · Genetică · Tratamente · Urgențe medicale


Biologie

Viață · Biologie · Microbiologie · Plante · Nevertebrate · Cordate · Pești · Amfibieni · Reptile · Păsări · Mamifere





Pământ și geografie

Geologie · Ecologie · Țări · Hărți · Orașe · Mări și oceane · Dealuri · Râuri · Insule · Vreme și climă · Expediții



Societate și științe sociale

Societate · Cultură · Sociologie · Antropologie · Politologie · Guvern · Drept · Politică · Justiție · Educație · Armată



Afaceri și economie

Economie · Industrie · Afaceri · Bănci



Religie și filozofie

Filozofie religioasă · Teism · Ateism · Creștinism · Iudaism · Hinduism · Budism · Islam · Texte religioase





Limbi și literatură

Lingvistică · Familii de limbi · Limbi antice · Limbi dispărute · Gramatică · Scriere · Poezie · Romane · Literatură fantastică · Literatură română


Artă

Arhitectură · Sculptură · Muzică · Dans · Pictură · Fotografie · Film



Sport și divertisment

Competiții sportive · Fotbal · Tenis · Baschet · Handbal · Divertisment


Istorie

Cronologie · Istorie · Civilizații · Popoare antice · Arheologie · Război · Actualități





Femei și feminism

Femei după ocupație · Violența împotriva femeilor · Femei în știință · Filozofi · Scriitoare · Romanciere · Laureate ale Premiului Nobel


Biografie

Scriitori · Oameni de știință · Matematicieni · Cântăreți · Actori · Politicieni · Sportivi


Europa

Uniunea Europeană · Țări · Geografie · Politică · Educație · Economie · Istorie · Mediu înconjurător · Limbi · Cultură · Societate · Europeni · Demografie · Sport


România

Guvernul · Geografie · Economie · Educație · Politică · Mediu înconjurător · Cultură · Istorie · Români · Armată · Sport



Alte proiecte



Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:




















   

wikt:


Wikționar
Dicționar liber


   

n:


Wikiștiri
Sursă de știri


   

q:


Wikicitat
Citate și proverbe


   

b:


Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere


   

Wikispecies:Pagina principală


Wikispecii
Director de specii


   

s:Pagina principală


Wikisursă
Bibliotecă liberă


   

voy:


Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere


   

commons:Pagina principală


Commons
Resurse media partajate


   

m:Pagina principală


Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor










Adus de la https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Pagina_principală&oldid=12571137










Meniu de navigare



























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.552","walltime":"0.676","ppvisitednodes":"value":422,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":29294,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":729,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":6,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":21,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":1,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 490.058 1 -total"," 4.93% 24.139 1 Format:Aniversările_zilei"," 3.87% 18.955 1 Format:Aniversările_zilei/28_martie"," 2.90% 14.230 1 Format:Aniversările_zilei/core"," 1.67% 8.169 1 Format:Proiecteinrudite"," 0.83% 4.049 1 Format:Știați_că"," 0.80% 3.940 9 Format:Click"," 0.79% 3.876 1 Pagina_principală/Categorii"," 0.79% 3.852 1 Format:Comunitate"," 0.70% 3.446 1 Format:Interwiki_principală"],"scribunto":''Billboard'' Hot 100]], Madonna extinzându-și astfel recordul de artist cu cele mai multe șlagăre de top 10 din istoria clasamentului. Albumul nu a avut parte de nici o altă promovare suplimentară, situație care a fost remarcată de mass-media.\n\n[[Jurnalism muzical,"cachereport":"origin":"mw1240","timestamp":"20190328201515","ttl":3600,"transientcontent":true););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Pagina principalu0103","url":"https://ro.wikipedia.org/wiki/Pagina_principal%C4%83","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q5296","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q5296","author":"@type":"Organization","name":"Contributors to Wikimedia projects","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2003-07-12T09:06:42Z","dateModified":"2019-01-02T08:54:37Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Hiei1942.png","headline":"Pagina principalu0103 a unui proiect Wikimedia"(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":124,"wgHostname":"mw1323"););

Popular posts from this blog

Wikipedia:Contact us Navigation menu Navigation menuLeave a Reply Cancel reply Post navigationRecent PostsRecent CommentsArchivesCategoriesMeta

Farafra Inhaltsverzeichnis Geschichte | Badr-Museum Farafra | Nationalpark Weiße Wüste (as-Sahra al-baida) | Literatur | Weblinks | Navigationsmenü27° 3′ N, 27° 58′ OCommons: Farafra

Tórshavn Kliima | Partnerstääden | Luke uk diar | Nawigatsjuun62° 1′ N, 6° 46′ W62° 1′ 0″ N, 6° 46′ 0″ WWMOTórshavn